[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » [ NiCE ] Szerverek » Ötletek, NS letöltések, mapok, kérések » Kipofozom a CS-met
Kipofozom a CS-met
RioxDátum: Péntek, 2012-11-30, 20:04 | Üzenet # 1
Tiszteletbeli Tag
Csoport: Adminisztrátor
Üzenetek: 48
Állapot: Offline
Regisztrált: 2012-06-06
A célkereszt színét meg lehet változtatni a konzolban!
cl_crosshair_color "173 255 47"
Ez v.mi sárgás zöld, de lehet hószínű is (255 250 250), fekete (0,0,0), a szürke különböző árnyalatai (190 190 190 vagy 211 211 211) vagy bármi más, amit az RGB színskálán kikeversz. Lehet kísérletezni! Minimum 0, maximum 255. Ezen a címen találhatsz egy izmos listát kikisérletezett színekből: http://counter-strike-models.blogspot.ro/2011....es.html

Hasonló módon lehet a chat színével is babrálni. A parancs: con_color
Az én konfigomban con_color "255 255 0" - rikító sárga.

Ha játék közben néznéd a pingedet és más, hálózattal kapcsolatos adatokat: net_graph 3
0-val kikapcsolod. Meglesheted az 1 és a 2 beállításokat is.

hud_fastswitch 1
Alap. Gyors fegyver váltás.

cl_righthand 1
Fegyver a jobb kézben. 0 bal. Néha buggol a CS és átrakja balba, ilyenkor hasznos.

Az én konfigom nagyjából ennyi. Van még benne fps_max 101 a biztonság kedvéért és egy marék bind rádiózáshoz, vásárláshoz, war3-hoz és adminkodáshoz.

Átírtam még a GameMenu.res fájlt is, de erről már írtam régebben egy posztot, itt: http://nice.ucoz.hu/forum/4-34-68-16-1347048852

Átírtam még a kliensem parancsmenüjét is, a commandmenu.txt fájlt. Ide tettem be pl. a cl_righthand 1 parancsot, pár hasznos war3ft parancsot, mint pl. a changerace és a playerskills, valamint egyéb apróságokat is, mint a timeleft vagy a nextmap.

Gyakran babrálgatom még a tempdecal.wad fájlt is. Ez a kép, amit a falra festek, anime lyánkák, tudjátok... :P
Ennek a mikéntjéről is olvashattok egy régebbi posztban, itt: http://nice.ucoz.hu/forum/4-15-43-16-1346104972

Amint látjátok elég sok lehetőség nyílik a CS-ben változtatni, de ezek mind megjelenési alakítások. Szeretném hangsúlyozni, hogy egyik sem befolyásolja a játékot! Ne legyenek vitáink, ezt is nevezheti hack-nek aki akarja, de ez nem csalás, mert nem juttatnak jogtalan előnyhöz. Senkit nem bátorítok a csalásra!

Petii talán megmondhatja milyen a hangulat profi versenyeken az ilyen beállításokkal szemben, de most nem ez a lényeg. Jut is eszembe, v.mikor kipróbáltam az ESL GUI-t és a GPS GUI-t, már nem tudom melyik maradt végül, de ha érdekel, itt kutakodjatok: GPS és ESL. Ezek verseny ligák, tehát szabad használni a GUI-kat, garantáltan tiszták.

Régebben kipróbáltam még egy AK modelt is meg a Dragonlord kést. Most is modifikált radarom van, AWP célkeresztem és sebzés jelzőm. V.ki kérdezte milyen CS klienst használok. DigitalZone Release, nem a legújabb verzió, de az azelőtti. A látható változások ezek, amiket felsoroltam. Érdekel? Összecsomagoltam őket a GUI-kkal együtt meg egy picuri sprite néző progival is és feltettem nektek a datára. Tessék: http://data.hu/get/5881278/RioxCustom.zip A radar és a célkereszt sprite-ok azaz .spr fájlok, ezért csatoltam hozzá az .spr nézőt is. Más progival nem tudjátok megnyitni ezt a formátumot, csak a játékban látható.


kábít a nap, rettent az álom.
 
OmgNationsDátum: Csütörtök, 2013-01-03, 16:16 | Üzenet # 2
Újonc
Csoport: Felhasználó
Üzenetek: 1
Állapot: Offline
Regisztrált: 2012-12-31
Ügyes munka.. Összeszedett, le a kalappal smile

Crosshairnak "green" illetve "blue" színeket ajánlanám, mivel kemp illetve rush megoldásához tökéletesen látszik mindegyik mappon a fal illetve ellenfél.

Hud_Fastswitch 1 -Remek kis parancs, a legtöbb nagyra emelkedett játékos is így használja. Könnyű illetve gyors megoldás, ami olykor mentő jellegű is lehet.

Ha megnyomod a "h" billentyűt, akár átbírod állítani a jobb kézbe, illetve balba. Ez ekkor a legjobb, ha lerakod a játékot és újra belépsz, de a fegyver a másik kezedben van.

rate 20000
cl_updaterate 20
fps_max 160
hud_fastswitch 1
bind f +hook
bind i shopmenu
bind o shopmenu2
bind k ultimate
+ a tixo

GL&HF
 
RioxDátum: Péntek, 2013-01-04, 12:19 | Üzenet # 3
Tiszteletbeli Tag
Csoport: Adminisztrátor
Üzenetek: 48
Állapot: Offline
Regisztrált: 2012-06-06
hud_fastswitch nélkül ki játszik még ma? Szerintem sok mai kánteres még csak nem is látta életében az eredeti Half-Life-ot. smile
Nálam a "h" betű alatt nem volt alapból cl_righthand, én kellett betegyem.
cl_updaterate 20... erről meséltél a szerveren is. Nem tudom melyik szerver engedi ezt meg, érdekes lenne kipróbálni, sz.tem nehezebben belőhető vagy, de a te találataid is ki-kimaradoznak! A Nice-on mindenesetre nem tudjuk kipróbálni, ezt ugyanis egész bizonyossággal visszaállítja neked a Rate Manager! Talán nem látod, amikor belépsz, de az adminoknak kiírja, hogy ki milyen rate "beállítással" próbált belépni és hogy visszaállította neki. Ez a beállítás bizonyos értelemben rate hack, hiszen semmi szükséged nincs rá, nem indokolja a neted gyengesége, mégis használod, hogy tisztességtelen előnyhöz juss a normális rate-esekkel szemben. Ha jó játékos vagy, nincs szükséged a rate-ek segítségére! (Ne kötözködjünk a net minőségébe! Te a saját netedről azt állítottad, hogy száz megás, de nagy általánosságban ma már mindenhol olyan jó net van, hogy indokolatlan a ratek optimizálása - itt esetleg petii köthet belém... petii, egyetértesz?)

A tixo-t nem tudom értelmezni. Egy bind akart lenni? Így ahogyan leírtad semmi értelme, legalábbis sima Counter-Strike környezetben. Amennyire én tudom egy egyszerű scriptről van szó. Russian Walk-ként is ismerik. Ettől pattogsz miközben jársz. Ennek is csak az a lényege, hogy rángassa a hiboxodat, és így kevesebb találat érjen. Én gyávaságnak és unprofiságnak kiáltom ki az ilyesmi használatát, de hagyjuk ezt most. Ha csakugyan a scriptről beszélünk (itt megtalálható: http://gamebanana.com/scripts/6934), akkor a "+ a tixo" sor értelmezhetetlen a CS számára mert nincs benne semmilyen érvényes parancs! bind v. v.mi... A script írója szerint ez úgysem működik csak fix 100 fps-nél és ezzel el is érkeztünk az utolsó észrevételemhez. fps_max 160. A CS-ben a maximális érték erre 100. Szokták 101-re állítani, de csak azért, hogy biztosan maximizálva legyen (101>100, 100 nem!). A 160-as beálítás semmit, de az égvilágon semmit nem tesz hozzá érdemben a 101-hez. Nem is ront rajta, ez igaz, de akkor is egy értelmetlen beállítás. A 100 a maximum és ez nem változtatható. Ez már a CS engine-be van így belekódolva, nem cvar tárgya! Hard-wired beállítás, ha így érthetőbb...

u.i. Bemásolhatnál esetleg egy speedtest.net eredményt...

Szerk.
Most kezd bennem derengeni, hogy a "+ a tixo" nem is a konfigodban van (mint a többi), hanem ez egy emberi mondat. :)) Ezesetben tudni szeretném, hogy csakugyan a fent jelzett scriptről beszélünk vagy netalán valami másról. Nem szeretném abban a kellemetlen helyzetben találni magam, hogy véletlen névegyezés miatt elismerem égtudja milyen külső proginak a használatát!


kábít a nap, rettent az álom.
 
hrkDátum: Hétfő, 2013-03-04, 23:17 | Üzenet # 4
Újonc
Csoport: Felhasználó
Üzenetek: 3
Állapot: Offline
Regisztrált: 2013-03-02
Hello, egy kis update, hátha másnak is problémái lettek az update utána  játék minőségével:

properties-nél launch options-be beírni: -nobfo
ettől a régi renderinget használja a játék(nekem az újjal a fél képernyő zöld)

fps_max 100
ha e fölötti értéket állítasz be bebugol, mert elbaszták(lehe tjavították azóta, de azért a fél fpsért nem állítom vissza 101re:)) @Riox: developer 1-el tudsz magasabb fpst engedélyezni cs-ben 100nál, de torzítja a mozgást a játékban, pl 300 fps-el látványosan gyorsulsz és lassulsz, idegesítő eléggé:)

g_vsync 0
függőleges szinkronizáció kikapcsolása, teknikai háttér ha érdekel guglizd ki, ennél a játéknál erre nincs szükség, viszont korlátozza a teljesítményt, ami rossz lehet.

notebookon nem hagyja használni az nvidia videókártyát, mindenképp az integrálton akar futni
Szedd le az NVIDIA inspektort, katt a kis beállítások gombra a driver version mellett, felül kiválszt Half-Life, legörget oda, hogy  Enable application for Optimus, beállít hogy: SHIM_RENDERING_MODE_ENABLE.

és egy parancs ami kimaradt és szerintem kényelmes:
cl_dynamiccrosshair 0
ez annyit csinál, hogy nem mutatja, hogy romik vagy javul a fegyver pontossága a mozgásodtól függően. Értsd, ha desertel leguggolsz, akkor nem megy össze a célkereszt, de ha futsz akkor sem megy szét. NEM befolyásolja a fegyver pontosságát, csak a célkereszt kirajzolását.

Én személy szerint 2005 óta az akkor GPS_GUIval játszom, talán 2.3, amit ott kötelező volt használni, nekem bevált.

net_graphról annyit még, hogy ligákban tiltják, hogy a felső soránál többet  láss belőle(lehet állítani a pozícióját és ha használni akarod, akkor kötelező lejjebb tolni), mert elvileg vannak akik a többi részletből tudják, ha valaki van valamerre, bár ezt kétlem, hogy éles helyzetbe hasznosítani tudja bárki is:D

és persze Vista és azóta: cpl_mousefix, ez a registrybe ír és letiltja az egérgyorsítást, így egyenletesen mozog az egér, akkor is ha rángatod(cs-ben előnyös nem?:D)

üdv, remélem segíthettem
 
RioxDátum: Vasárnap, 2013-03-10, 12:08 | Üzenet # 5
Tiszteletbeli Tag
Csoport: Adminisztrátor
Üzenetek: 48
Állapot: Offline
Regisztrált: 2012-06-06
Köszönjük az infót, hrk. Biztos vagyok benne, hogy sok ember hasznát tudja venni!
Meglepetés volt a posztod, csak most látom, amikor írni készülök ide. Nem értem hogy nem vettem észre. Talán nem jelölte ikonnal a fórum, hogy olvasatlan hsz. van? :S

Ha jól értettem elsősorban a Steam-esek számára írtál.
A g_vsync-ről nem is tudtam. Én eddig a vezérlőből kapcsoltam ki.
A dynamiccrosshair valóban nagy kihagyás. Kösz, hogy pótoltad!
V.mi mousefix-et én is használtam már, pedig én XP-n vagyok, de ennek is van alapból egérgyorsulása és így a legbiztosabb kikapcsolni.

Nos, az én mai anyagom: radarok. A GameBanana-n találhattok egy nagy marék 1.6 radart. http://cs.gamebanana.com/sprites/cats/108
Én egy kis csomagot állítottam össze 4 radarral és egy torkolattűzzel. Ez utóbbi nem olyan fontos, nem is olyan látványos csak ráakadtam, betettem és most megosztom. smile
A radarok közül csak egynek (!) van átlátszó változata (radar640.spr) a többi készítője nem babrált vele és csak a tömör változatot gyártotta le (radaropaque640.spr). Gondolom ők sem tartották fontosnak az átlátszó radart ahogyan én sem. A radar lényeges elem, fontos a láthatósága ezért tehát nem is nagyon használják átlátszó beállítással.

Ezek .spr fájlok és a cstrike\sprites mappába kell őket tenni, ráírva az ott található eredeti fájlokra. Mondjuk az eredetiket előzőleg lementhetitek arra az esetre, ha vissza akarjátok állítani.

Letöltés: http://data.hu/get/6294175/4radar1torkolattuz.zip

Szerk.
Radar beállítás (tömör/átlátszó) hogyan? Játékban: Options -> Multiplayer -> Advanced -> Radar Type: Solid (Tömör) vagy Transparent (Átlátszó). Konzolból: cl_crosshair_translucent 1 - átlátszó vagy cl_crosshair_translucent 0 - tömör.


kábít a nap, rettent az álom.
 
R3C0V3RYDátum: Vasárnap, 2013-03-10, 14:07 | Üzenet # 6
Újonc
Csoport: Felhasználó
Üzenetek: 1
Állapot: Offline
Regisztrált: 2012-10-21
Szerintem még érdemes fegyvereket bebindelni. Sokkal gyorsabb a vásárlás stb. itt a példa: bind "KP_PGDN" "awp; deagle; secammo; primammo; hegren; flash; flash". Vagy esetleg hogyha újratelepíted a cs-det és nem akarod folyton a nevedet írogatni: name "neved". Egér érzékenység (Ez azért jobb configba beállítva mert sokkal pontosabb értékeket lehet beállítani.) sensitivity "6.320000". Zavar hogy a célkereszt ide oda járkál? cl_dynamiccrosshair "0". Szerintem ezek a fontosabb használható dolgok.

I'm Legend vagyok SziaCsa' Facebook:Erdei András Skype:erdeiandras9
 
RioxDátum: Szerda, 2013-03-13, 19:28 | Üzenet # 7
Tiszteletbeli Tag
Csoport: Adminisztrátor
Üzenetek: 48
Állapot: Offline
Regisztrált: 2012-06-06
A LongHornhoz jár egy ügyes kis commandmenu is. Ez az a menü, ami "h" billentyűre jön fel játék alatt. (Alapból "h", de át is lehet állítani a játék beállításaiban.)
Én megbütyköltem kicsit. Tettem még hozzá, el is vettem belőle... A saját szájízem szerint. Tetszik, hogy van benne parancs a visszhang kikapcsolására.

A commandmenuben lényegében hasznos konzol parancsok vannak egy csokorba gyűjtve. A csomag, amit összeállítottam tartalmazza az én menümet - ez a commandmenu.txt fájl. Ezt a cstrike mappa gyökerébe kell tenni felülírva az ottanit. Megint elmondom, ha nem akarod elveszteni a mostanit, akkor előbb nevezd át vagy másold ki onnan.

A másik commandmenu a LongHorn eredetije, amit nem maszatoltam össze. Azoknak tettem fel, akiket érdekel, akik kipróbálnák, de nem akarják feltenni miatta az egész LongHorn verziót.

Még egy utolsó magyarázat. Az LH beleírt a commandmenüjébe olyan dolgokat is, amiket nem lehet megoldani csupán egy paranccsal. Ilyen pl. a célkereszt színének változtatása. Ezt egy mini konfig fájllal oldja meg. Ezek a kis konfig fájlok vannak összegyűjtve az lhgui mappában. Ha ezeket is használod, másold be a mappát is a cstrike mappádba, hogy működjenek. Többnyire ártatlan kis konfigokról beszélünk itt, de van közöttük egy fps növelő konfig is, amit nem próbáltam ki, mert nincs meg a visszaállító tükör-konfigja és így nem akarom megbabrálni a kliensem eredeti konfigját. Lehet játszadozni vele, aki hasznosnak véli... Mindenesetre hack mentes.

u.i. A commandmenuben van egy rate állító almenü is, ezt sem próbáltam ki még soha, de azért benne hagytam későbbi tesztelésre.

Letöltés: http://data.hu/get/6308954/RioxLHCommandmenu.zip


kábít a nap, rettent az álom.
 
Fórum » [ NiCE ] Szerverek » Ötletek, NS letöltések, mapok, kérések » Kipofozom a CS-met
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: